miercuri, 20 iulie 2011

Masca cu miere si aspirina




Aspirina (acid acetilsalicilic) are un rol renumit de antiinflamator, dar am citit ca ar mai avea si alte intrebuintari, ca de exemplu poate fi utilizata ca remediu de urgenta in crizele cardiace, pana la sosirea specialistilor.
Aspirina folosita extern, ar avea rol de curatare si exfoliere a tenului, de uscare a cosurilor si cine stie cate alte beneficii.
Pentru mine, faptul ca ar usca acele cosuri (care imi apar in special inainte de perioada cu probleme) a fost un factor decisiv pentru a-mi prepara aceasta masca. Eu am tenul gras/mixt si nu ma afecteaza ca il va usca putin, dar pentru cei care au tenul uscat, nu prea este recomandata aceasta masca.
Ingrediente:
  • 3 pastile de aspirina
  • o lingurita de miere
  • o jumatate de lingurita de apa
1. Am pus mai intai aspirina cu apa peste ea, ca sa se topeasca. Trebuie sa specific ca nu trebuie folosita aspirina filmata pentru ca se va topi greu . Aspirina s-a dizolvat foarte repede dar nu s-a facut ca o pudra fina cum ma asteptam, ci ca niste mici solzisori cu aceeasi dimensiune.
 
2. Am amestecat bine compozitia si am adaugat si mierea. In cazul meu, eu am avut o miere zaharisita pe care am tinut-o cateva secunde deasupra ochiului la aragaz cat sa fie usor incorporabila si "aplicabila" pe ten.

3. Am aplicat-o pe fata, inclusiv sub barbie si pe gat si am lasat-o sa actioneze cam 15 minute.
O sa fie o senzatie destul de ciudata, mie mi-a si curs/prelins putin , de aia este recomandat sa stati in pat si sa aveti parul bine legat si o bluza decoltata.

4. Dupa cele 15 minute, am  luat buretelul pe care il folosesc si la creme sau masti exfoliante si am frecat putin cu apa calduta. Solzisorii aspirinei tot nu s-au dizolvat si cu siguranta au ajutat la exfolierea tenului, iar mierea mi-a lasat senzatia unui ten hidratat.

5. Am aplicat o crema hidratanta pentru ten normal.
Sunt incantata de efectul acestei masti, mi-a luminat toata fata, mi-a potolit si acele cosuri cu care ma tot confruntam de cateva zile si mi-a uniformizat culoarea tenului. Mai mult de atat ce sa-mi mai doresc..
 Utilizarea ei (pe post de scrub) nu este recomandata mai mult de 1 data pe saptamana iar persoanele alergice la aspirina trebuie sa evite folosirea ei.
Daca o incercat-o cineva va sa-mi spuneti daca si la voi a avut un efect multumitor!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu